Verein der Freundschaft der Stadt Trogir und Vaterstetten

Kako do Vaterstettena

Obratite pozornost:
Mogućnosti putovanja prikazane ovdje uspješno su testirane. Pa ipak ne preuzimamo nikakvo jamstvo za točnost donjih podataka. Ne preuzimamo nikakvo jamstvo ni za aktualnost ponuda. Redoslijed ili odabir ponuđača sasvim je slučajan i nije toliko bitan. U slučaju da imate pitanja, obratite se molimo turističkoj ili putnoj agenciji!

Želite posjetiti Vaterstetten?
Za to postoje razne mogućnosti:

Zrakoplovom:

Tri zrakoplovne kompanije dovest će Vas do Münchena. U Vaterstettenu, nekih 18 km, bit ćete za kojih dvadesetak minuta brzim vlakom (S-Bahn). Let (direktno Split-München) traje nekih 1,5 sata ili 5 sati (presjedanje u Zagrebu ili Kölnu-Bonnu). Letovi koštaju od 130 Eura pa naviše (povratna karta) po osobi.

               
Za rezervacije jednostavno kliniknite na logo dotične zrakoplovne kompanije.
Mali savjet za rezervaciju sjedala: Na letu rezervirajte lijevu stranu i na povratku desnu stranu. Tako ćete kod slijetanja odn. uzlijetanja imati prekrasan pogled!

Povoljne letove rezervirati brzo i jednostavno:
Na Billigflieger.de možete dobiti brzi uvid u Vaše mogućnosti putovanja od Splita za München i nazad. Jedan klik na logo dovest će Vas direktno do pregleda ponuda.

Detaljne i pregledne informacije o planu leta za München i od Münchena za Split nudi vam Internet stranica zračne luke Split. Tamo možete i na webcameri istovremeno pogledati i kakvo je vrijeme!

Automobilom ili autobusom:

Od Trogira do Vaterstettena ide se skoro potpuno autoputevima koji su u izvrsnom stanju. Ruta iznosi dobrih 900 km i vodi preko Slovenije, tunela Karawanke , Katschberg i Tauern preko autoputa Tauern do našeg partnerskog grada.
Autoputevi u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji se plaćaju, za tunele Karawanke i Tauern plaća se i posebna putarina. Putarina za oba pravca s automobilom iznosi oko 100 Eura (stanje: prosinca 2013.g.). Pazite na punjenje goriva, jer je skuplji što se ide prema sjeveru.

Planiranje puta možete pogledati i [ovdje]

 

Međunarodnim autobusom Eurolines možete stići za nekih 14 sati. Polazak iz Münchena na ZOB u ulici Arnulfstraße, dolazak u centar Splita. Povratna karta košta ca. 110 Euro (stanje svibanj 2013). Za mlade i studente postoje popusti.

Vlakom:

Sigurno najteži ali i najzanimljiviji oblik putovanja. Trajanje putovanje za München iznosi oko 18 sati (bez kašnjenja). Savjetuje se obavezno rezervirati mjesta! U Vaterstettenu, nekih 18 km, bit ćete za kojih dvadesetak minuta brzim vlakom (S-Bahn).

... ili biciklom:

Pobliže informacije naći ćete [ovdje]

Naš savjet za sve korisnike smart telefona:

Sve što je potrebno vozačima automobila kada vozite po Hrvatskoj, sadržano je u ovoj aplikaciji. Objavio ju je HAK – Hrvatski automobilski klub.

Hrvatska - prometne informacije daju Vam pregled o najvažnijim informacijama o putovanju npr. :

- detaljna izvješća o stanju na cestama (ceste na autoputovima, na graničnim prijelazima, trajektima)
- prometna ograničenja i prognoze za sutra
- više od 150 slika u živo s webkamerama na najvažnijim cestama Hrvatske
- aktualne cijene benzina
- opsežnu bazu podataka sa zanimljivim mjestima (15.000 + Points of interest) kao npr. zračne luke, kampirališta, banke, bank automati, bolnice, hoteli,
poštanski uredi, poštanski sanduci, kiosci, ljekarne, nacionalni parkovi, radnje i pojedini trgovački lanci, turistički uredi, policije, wellness itd.
- detaljnu listu 700 benzinskih crpki s trenutnim cijenama benzina - svaka pojedina crpka
- kalkulator putarine na autoputu za sve autoputove u Hrvatskoj

Udruga Prijateljstva Grada Trogira i Vaterstettena

Matije Gubca 34
HR-21220 Trogir
Telefon: +385-91-5621010
info@upgtiv.hr